Ajassa

Pörssikatsaus: Useat pörssiyhtiöt ponnistaneet ylös koronakyykystä

Korona-ajan laihempien vuosien jälkeen teollisuuden moniin pörssiyhtiöihin osui viimein lihavampi vuosi, kertoo Teollisuusliiton tutkimusyksikön viides pörssikatsaus.
Ajassa

Jarno Merisalo ja Kari Rikkilä: ”Rivit vahvistuivat entisestään”

UPM:n Kaukaan tehtaan pääluottamusmiehet Jarno Merisalo ja Kari Rikkilä kertovat, miltä tes-neuvottelukierros näytti saman tehtaan eri osastoilta katsottuna.
Ajassa

Töitä säällisillä ehdoilla

Teollisuusliiton uusi strategia rakentuu neljästä kulmakivestä. Liiton työmarkkinatoiminta on kulmakivi, joka kehittää ja turvaa oikeudenmukaista ja hyvää työelämää Suomessa.
Ajassa

Pikamuoti jääköön pois muodista

Vastuullisuus voisi tuoda lisää töitä Suomen vaate- ja tekstiiliteollisuuteen. Jokipiin Pellavan tekstiilitehtaan valtteina ovat kotimaisuus, laatu ja ympäristötietoisuus.
Ajassa

Puurtaja-diplomin saanut Sanna Kuivasniemi on ammattiosastonsa sydän ja moottori

"Sanna on vuosien pitkäjänteisellä työllä johtanut ja kannustanut osastomme jäseniä tunteja katsomatta." Näin Arteknon Muovityöntekijöiden ammattiosasto perusteli diplomia.
Ajassa

Kehitysyhteistyön Suomen malli

Teollisuusliiton ammattiosastoille tarjotaan työkaluja toiminnan kehittämiseen. Kaiken keskiössä on yhteistyö liiton ja ammattiosastojen välillä.
17.8.2022
Ajassa

Yhteisvoima kasvaa järjestämällä – ”Henki muuttui tehtaalla”

Järjestämistyö on työntekijöiden aktivointia, liitto-organisaation vahvistamista ja jäsenhankintaa. Ytimessä ovat kahdenkeskiset keskustelut ja epäkohtien korjaaminen.
Ajassa

Pelko hiljentää hyväksikäytetyt ulkomaalaiset työntekijät

Ulkomaalaisia hyväksikäytetään työperäisesti Suomessa. Pelko työpaikan ja oleskeluluvan menettämisestä pitää heidät hiljaisina. Hyväksikäyttäjille tämä takaa muhkeat liikevoitot.
5.8.2022
Ajassa

Ritva Ohmeroluoma: Sauna kuuluu arkeen ja juhlaan

Suomalainen saunaperinne on jatkunut katkeamattomana. Se elää ja voi hyvin edelleen, toteaa varapuheenjohtaja Ritva Ohmeroluoma Suomen Saunaseurasta.
21.6.2022
Ajassa

Mika Rantanen: Ilmaston lämpeneminen voimistaa helteitä

"Kun ilmastomme lämpenee, siinä esiintyvät säätilanteet muuttuvat aiempaa lämpimämmiksi", kirjoittaa Ilmatieteen laitoksen tutkija Mika Rantanen.

Loma yksillä, kesä kaikilla

21.6.2022

Irtisanoutuminen ei muuta sääntöjä kesälläkään

21.6.2022

Kiuas on saunan sydän

20.6.2022

Juttu luistaa löylyssä – ”Saunassa saa stressit ja lihasjumit pois”

20.6.2022

Sakari Lähdemäki: Muuttiko korona rakenteita pysyvästi?

15.6.2022