Työssä

Merten liikennemerkkien tekijät

Lähes kaikki Suomen vesillä vilkkuvat merilyhdyt valmistetaan SPX Aids to Navigation Oy:ssä Porvoossa, ja sieltä lähtee lyhtyjä myös ympäri maailman valtameriä.
21.9.2023
Työssä

Tarkastamaton nosturi on turvallisuusuhka

Työpaikoilla käytettävien nosturien vuositarkastuksia laiminlyödään huomattavan usein. Tänä vuonna tarkastuksissa noin joka viidennessä on havaittu puutteita.
Työssä

Teräsmiesten ja -naisten työ vaikuttaa Ovakon tehtaalla

Ovakon Imatran terästehtaalla työntekijöiden vaikuttamistyö näkyy niin tehtaan työympäristön, työehtojen kuin hiilineutraalin tuotannon kehittämisessä.
16.8.2023
Työssä

Me väännämme, jotta työ olisi turvallista!

"Olemme vaikuttamassa kaikkeen kemikaalilainsäädäntöön. Joskus väännetään tekstiä tiukasti, pilkku pilkulta”, toteaa Teollisuusliiton työympäristöasiantuntija Jenni Uljas.
Työssä

Tavoitteena nollatulos – Kolmituote tarjoaa töitä heille, joilla on haasteita työllistymisessä

Teollisuusliiton liittokokouskassin sisältö koottiin kotimaisena työnä Salossa. Kolmituote Oy tuottaa monenlaista kädentaitoa vaativaa tavaraa, mutta voittoa se ei tuota.
15.6.2023
Työssä

Varaudu kuumuuteen työpaikalla

Kesällä työpaikan lämpötila voi nousta tuskallisen korkealle. Yhteistoiminnassa on keskusteltava, miten helletauot ja nestetasapaino varmistetaan ja miten ensiapu annetaan.
Työssä

Miten harmaa valaistaan? – Kemin sellutehtaan rakennustyömaalla havaittu paljon ongelmia

"Harmaan talouden torjuminen on luottamusmiesten ja työnantajan yhteinen projekti ja yhteinen tavoite”, toteaa rakennustyömaan yhteyshenkilö Mika Vuoti.
Työssä

Jakajien jaksaminen koetuksella

”Jakajien tämän hetken suurin huolenaihe on jaksaminen. On tullut muutosta muutoksen perään”, sanoo Niina Isomäki, Postipalvelut Oy:n työsuojeluvaltuutettu Porista.
31.5.2023
Työssä

Satoja irtisanottiin ja lomautettiin autotehtaalta – tukipäivillä haikeutta ja toiveikkuutta

Uudenkaupungin autotehtaan muutosneuvottelut päättyivät satojen ihmisten irtisanomisiin ja lomautuksiin. Työnantajan tarjoamilla tukipäivillä työntekijöiden tunnelmat vaihtelivat.
Työssä

Savotan tuotteet on tehty kestämään

Finn-Savotta valmistaa varusteet retkeilijöille ja puolustusvoimille. Hyvä yhteishenki ja joustavat työajat keräävät kiitosta Karstulan tehtaan työntekijöiltä.
10.5.2023

Porukalla kahvilla – mikä voima!

5.5.2023

Perehdyttäminen, ensi askel uudelle ja vanhalle työntekijälle

28.4.2023

Tapaturmissa raskas vuosi 2022

13.4.2023

”Pulttikone” on henkilökohtainen työkalu

5.4.2023

Miten voivat autoilevan kansan palvelijat?

30.3.2023