Tuomas Suihkonen: Alussa oli suo, kuokka ja liittokokous

13.12.2022

TEKSTI TUOMAS SUIHKONEN
KUVA KITI HAILA

Teollisuusliiton liittokokous on tulossa, joten jäsenillä on mahdollisuus viitoittaa liiton tietä seuraavaksi viideksi vuodeksi. Kaikkien Teollisuusliiton jäsenten on nyt kuokittava liittokokouksen suota, koska muutoin jätämme edistämättä meille kaikille tärkeitä työelämän asioita: kohtuullisia työaikoja, kunnollisia korvauksia ja viihtyisiä työympäristöjä.

Ehdokkaita tarvitaan liiton jäsenten keskuudesta, jotta voisimme kuokkia liitosta liittokokouksen myötä auvoisen kukkaniityn, jolla parannetaan teollisuuden alan työntekijöiden työoloja. Teollisuusliiton jäsenten suusta pitäisikin kuulla heitä ehdokkaiksi kysyttäessä mieluiten sanat ”Kuule liitto, mis sie tarviit oikein hyvää ehdokasta? Täs siul on sellanen”.

Teollisuusliiton ensimmäisistä liittokokousvaaleista puhuttaessa käy ilmi, että työelämäasioiden edistäminen on monelle jäsenelle ja liiton työntekijälle intohimo – niin kuin kuuluukin olla. Pitää kuitenkin muistaa, että meidän pitää tehdä vaikuttavaa yhteistyötä työelämän parantamiseksi vaalien jälkeenkin.

Työnantajapuoli valvoo Teollisuusliiton jäsenten kiinnostusta liittokokousvaalien äänestysprosentin kautta.

Keljulta työnantajapuoleltakin on viime aikoina tullut julkisuudessa kauniita sanoja kilpailukyvystä huolehtimisesta, mutta samalla tehdään hallaa työntekijöille vaatimalla pidempiä työaikoja pienemmillä palkoilla. Työnantajapuoli valvoo Teollisuusliiton jäsenten kiinnostusta liittokokousvaalien äänestysprosentin kautta niin kuin työmaalla luottamusmies- ja työsuojeluvaaleissa konsanaan. Pidetään siis äänestämällä huoli, äänestysprosentti nousee korkeaksi.

Eli jäsenet, otetaan demokratian työkalut käteemme ja lähdetään liittokokousehdokkaiksi sekä äänestämään liittokokousvaaleissa!

Kirjoittaja on Teollisuusliiton järjestötoimitsija.