Sari Perkiö: Murikan kurssilla hyöty ja huvi ovat tasapainossa

Voin kehua olevani Murikan kurssien kokemusasiantuntija. 2000-luvun puolivälissä tulin valituksi pystymetsästä alueluottamusmiehen tehtävään Salon Nokian tehtaalle. Murikka-matkani alku on se tavallinen tarina. Useimmiten ensikertalaiset tulevat Murikkaan työkaverin innostamina.

Ensimmäinen kynnyksenylitys Murikka-opistolle tapahtui varttuneemman kollegan yllytyksestä. Koulutus oli nimeltään Naisten seminaari. Työkaveri sanoi, että siellä on kiinnostavia puhujia ja hyvää ruokaa. Luottamusnaiskollega kertoi myös legendaarisesta Mutteriklubista, saunaosastosta ja mahtavista ulkoilumaastoista. Kiinnostuin, lähdin mukaan – ja olin myyty.

Positiivisen seminaarikokemuksen jälkeen aloin katsella opinto-oppaasta sopivia kursseja päästäkseni uudelleen Murikkaan – ja saadakseni lisää tietotaitoa luottamustehtäväni hoitamiseen. Kävin nopeassa tahdissa Luottamusmiesten perus- ja jatkokurssit. Olin tyytyväinen opetuksen laatuun ja muiden kurssilaisten vertaistukeen. Koin opintojen jälkeen olevani tessin mitan valmiimpi valvomaan matkapuhelintehtaassa alueeni työkavereiden etuja. Murikan-janoni ei kuitenkaan sammunut, vaan aloin suunnitella täydennysopintoja.

Kurssilta saa paitsi oppia, myös voimia jaksaa taas paremmin oman työnsä tekemistä.

Ennen kuin työkaverit tulevat kateudesta vihreiksi, kannattaa todeta, että Murikan kurssit ovat avoimia kaikille Teollisuusliiton jäsenille. Tarjonnassa on kursseja ja seminaareja, kuten tietotekniikkaa, viestintä- ja ihmissuhdetaitoja sekä naisten ja nuorten kursseja myös muille kuin luottamustehtävissä toimiville. Opintovapaalaki takaa kaikille jäsenille oikeuden osallistua liiton koulutuksiin työajalla.

Seuraavan kerran, kun työkaverit siunailevat Teollisuusliiton jäsenmaksua ja kitisevät, ettei sille saa mitään vastinetta, ole reilu työkaveri ja opasta nämä tietämättömät koulutusten pariin. Kaikki kurssit ovat ilmaisia ja sisältävät täyden ylöspidon. Matkustuskulut korvataan. Opetus on laadukasta, menetelmät nykyaikaisia ja kanssaopiskelijoihin tutustuminen palkitsevaa. Otollisessa miljöössä oppiminen tapahtuu kuin huomaamatta. Iltaisin on mahdollisuus viettää aikaa kurssikavereiden kanssa. Halutessaan voi saunoa tai harrastaa monipuolisesti Näsijärven kauniissa maisemissa. Kurssilta saa paitsi oppia, myös voimia jaksaa taas paremmin oman työnsä tekemistä.

Arkeen palatessa huomaat selaavasi opinto-oppaasta kiinnostavia kursseja. Sinussa on syttynyt oppimisen- ja Murikan-jano, jonka voi sammuttaa vain ilmoittautumalla kurssille. Koulutus koukuttaa.

SARI PERKIÖ
Teollisuusliiton koulutussuunnittelija

KUVA KITI HAILA

26.10.2021