TOIMIJA: Vesa Joutsen: ”Kiky kiukuttaa työntekijöitä edelleen”

”Tulin töihin Rani Plastille vuoden 1984 elokuussa, eli reilut 33 vuotta sitten. Muistan hyvin sen, kun aloitin saumausosastolla kaksivuorotyössä. Olin siellä nelisen vuotta. Sen jälkeen siirryin niin sanotulle isolle koneelle keskeytymättömään kolmivuorotyöhön. Sitä tein noin 25 vuotta, ja viitisen vuotta sitten siirryin päätoimiseksi pääluottamusmieheksi.

Valmistamme polyeteenikalvoja, ja tuotteita on pienistä pakastepusseista aina leveisiin aumakalvoihin asti. Kalvoa menee jatkojalostukseen muun muassa elintarviketeollisuuteen. Esimerkiksi peltomaisemasta tuttujen ”dinosauruksen munien” kalvot tulevat meidän tehtaaltamme.

Minun aikanani tehdas on kasvanut melkoisesti: sitä on laajennettu moneen kertaan, koneita on tullut lisää ja työntekijöitä on otettu lisää. Vuosi sitten meillä valmistui iso investointi: maailman suurin seitsemänkerroksinen kalvonpuhalluskone, jolla voi tehdä jopa 22 metriä leveää kalvoa.

Kaiken kaikkiaan työpaikka on ollut vakaa, ja lomautuksia ja irtisanomisia on ollut vain pahimpina lama-aikoina. Niistäkin ollaan kuitenkin päästy nopeasti jaloillemme, ja viime vuosina on palkattu lisää väkeä.

Työnantajan kanssa ollaan asioista välillä eri mieltä, mutta meillä riitelevät asiat, eivät ihmiset. Mielestäni hyvä työpaikka on sellainen, että siellä viihtyy ja että sieltä saa kohtuullisen toimeentulon. Viihtymistä auttaa se, että työ ei kuormita liikaa. Ei se sen ihmeellisempää vaadi.

Itse koen, että hyvä työpäivä on sellainen, kun saan edistettyä jotakin, mitä työntekijät ovat toivoneet ja tulleet minulle esittämään. Ryhdyin pääluottamusmieheksi, koska olin kiinnostunut viemään asioita eteenpäin. Ei se silti helppoa ole: kaikkia asioita ei saa muuttumaan, vaikka miten hyvin niitä perustelisi työnantajalle.

Kiky kiukuttaa työntekijöitä edelleen. Meillä työajan pidennys toteutettiin niin, että tehtiin 24 tuntia ylityötä. Siitä sai normaalin palkan lisineen, mutta ilman ylityökorvausta. Mielestäni koko kikystä ei ole kilpailukyvyn kannalta hyötyä, vaan pikemminkin haittaa, koska se on herättänyt niin negatiivista henkeä työntekijöissä.

Urani hankalin paikka onkin ollut se, kun on pitänyt selitellä työntekijöille, että kiky jatkuu. On toki ollut muitakin kiperiä tilanteita, mutta silti ei ainakaan vielä ole tehnyt mieli lyödä hanskoja tiskiin. Se johtuu varmaan siitä, että minulla taitaa olla aika pitkä pinna.

Pääluottona olen huomannut, että aina pitää kuunnella molempia osapuolia ja puntaroida asioita. Kun kysytään jotain, mitä en tiedä, pyrin selvittämään, enkä arvaile. Siinä sitä oppii parhaiten.”

VESA JOUTSEN

Pääluottamusmies
Rani Plast Oy Ab
Teerijärvi, Kruunupyy
Henkilöstöä 330, joista työntekijöitä noin 250
Teerijärven Kemia – Terjärv Kemiska ao. 601

TEKSTI SIRPA TASKINEN
KUVA ESKO KESKI-VÄHÄLÄ