Lahden Isku Interiorin tehtaan pääluottamusmies Seppo Päivärinta. KUVA LAURI ROTKO

Isku sai Veikkaukselta jättitilauksen – Pääluottamusmies: ”Tämä on kuin lottovoitto”

Veikkaus uusii myyntipisteitään ja tilaa kalusteet kotimaiselta huonekaluvalmistajalta Iskulta. Kyseessä on tuhansien myyntipisteiden uusiminen neljän vuoden aikana, kertoo Isku Interiorin Lahden tehtaan pääluottamusmies Seppo Päivärinta.

Veikkaukselle toimitettavat kalusteet valmistetaan Iskun Mukkulankadun tehtaalla Lahdessa.

– Kauppa on merkittävä osa Iskun tuotantoa. Se on meille kuin lottovoitto. Tehtaalle ovat valmistuneet uudet tehokkaat tuotantolinjat, joten pystymme valmistamaan isoja tilauksia, kommentoi pääluottamusmies Seppo Päivärinta.

Veikkauksen Iskulta tilaamat tuotteet ovat konseptikalusteita, jotka valmistaja räätälöi mittatilaustyönä. Aiemmin Isku on toimittanut konseptikalusteita muun muassa Postille.

– Kilpailu huonekalualalla on tosi kovaa. Isojen kauppojen saamiset ovat lottovoittoja, koska sellaisia hakijoita on paljon, jotka haluavat tehdä näitä tuotteita.

Huonekalualalla on Päivärinnan mukaan kaksi sesonkia: heinä- ja elokuu sekä loppuvuosi. Juuri nyt joulun alla eletään vuoden kiireisintä aikaa ja töissä on vakituisten lisäksi 120 vuokratyöntekijää.

Päivärinta arvioi, että neljän vuoden isosta tilauksesta saadaan työn tasoitusta myös vuoden hiljaisempiin kuukausiin tammi-, helmi- ja maaliskuuhun.

– Uskon, että niihin saadaan tilauskantaa upotettua. Se auttaa tosi paljon yritystä.

Iskun Lahden tehdas työllistää noin 300 työntekijää ja henkilökuntaa kaikkineen noin 640.

TEKSTI JARI ISOKORPI
KUVA LAURI ROTKO