Tekijä 3/2018. Oivaltaja -palsta. Heikki Immonen, Jormet Oy.

OIVALTAJA: Heikki Immonen: Myönteinen yllätys 29 vuoden tauon jälkeen

”Kyllä se vähän jännitti lähteä, ja mielessä pyöri, että millaistahan siellä on. Kun ei ole ollut koulun penkillä 29 vuoteen. Sen ajan minä olin työelämässä ollut, armeijan jälkeen olin tehnyt koko ajan töitä, muistelee Heikki Immonen lähtöään Murikka-opistoon Tampereelle.

Immonen työskentelee varastossa ja lähettämössä JorMet Oy:ssä Joroisilla. Hänen ensimmäinen kurssinsa oli työsuojelun peruskurssi talvella 2014. Sinne hän lähti, koska tuli vuoden alussa valituksi työsuojeluvaltuutetun tehtävään.

– Pääluottamusmies sitä kurssia jo minulle ehdotti. Ja kun vein ammattiosastolle paperin, että minut on valittu tähän hommaan, niin sieltä tuli sähköpostiin tietoa, että milloin on kurssi ja kannustettiin lähtemään, muistelee Immonen.

Työnantajan kanssa asiat hoituivat: kurssille lähteminen onnistui vaivatta ja Immosen toivoman ajankohdan mukaisesti.

– Laskivat heti menemään. Sekin tietysti helpotti, kun silloin ei ollut mikään kiireaika eikä tilauskirjat täynnä.

Immonen lähti ajelemaan kurssille Varkaudesta maanantaiaamuna ja saapui Näsijärven rannalla sijaitsevaan Murikkaan hieman yhdeksän jälkeen.

– Sain vastaanotosta huoneen avaimen. Oli oma huone. Silloin oli vielä talviaikaan vähän kylmät huoneet, mutta nythän ne ovat niin kuin hotellikämppiä, Immonen sanoo ja viittaa siihen, että Murikassa on tehty iso remontti.

”Otetaan rennosti hommat, mutta opiskellaan niin kuin kuuluu.”

Opiskelu osoittautui mukavaksi eikä liian koulumaiseksi.

– Ei ollut mitenkään väkinäistä. Aamulla usein aloitettiin pienellä huumorilla, katsottiin jokin videonpätkä, että saatiin porukka nauramaan.

Työsuojelun perus- ja jatkokurssin jälkeen Immonen on käynyt myös kurssin Järjestötoimijan perusteet, joka antoi hyvät eväät muun muassa yhdistyksen arkirutiinien pyörittämiseen. Seuraavaksi hän aikoo mennä nostoapuvälinekurssille.

– Puhetaidon kurssikin esimerkiksi voisi olla hyvä. Ja riskien arvioinnin kurssi tukisi työsuojelua, Immonen suunnittelee.

Hänen mielestään kaikkien Teollisuusliiton jäsenten kannattaisi käydä katsastamassa Murikan tarjonta.

– Suosittelen, että menkää sinne. Se on mielenterveydellekin mukava paikka. Otetaan rennosti hommat, mutta opiskellaan niin kuin kuuluu.

TEKSTI MIKKO NIKULA
KUVA PAULA MYÖHÄNEN

 

HEIKKI IMMONEN

Varastomies
Työsuojeluvaltuutettu
Jormet Oy
Varkauden Teollisuusliiton ao. 24

 

Lue lisää Teollisuusliiton koulutustoiminnasta ja hae kurssille