IndustriALLin pääsihteeri: ”Sätkynukkejen mukaan heikot työehdot kasvattavat kilpailukykyä”

Tämä on hetki, jolloin oikeistolaiset hallitukset eri maissa uhkaavat työntekijöiden oikeuksia: 117 maassa työlainsäädäntöä on heikennetty, teollisuustyöntekijöiden maailmanliitto IndustriALL Global Unionin pääsihteeri Valter Sanches sanoo.

– Esimerkiksi kotimaassani Brasiliassa nollasopimukset tehtiin mahdollisiksi.

– Kehittyvien maiden hallituksissa nähdään maailmanlaajuisesti jopa suoranaista nukketeatteria. Nämä sätkynuket ajattelevat, että kilpailukyky kasvaa, kun työntekijöiden työehdot ovat heikoimmat mahdolliset.

– Puhun 50 miljoonan ihmisen voimalla, pääsihteeri Sanches täsmentää.

IndustriALL Global Unionin pääsihteeri Valter Sanches puhui Teollisuusliiton ylimääräisessä liittokokouksessa Tampereella tiistaina 28. marraskuuta.

IndustriALL Global Union on vuonna 2012 Kööpenhaminassa perustettu teollisuustyöntekijöiden maailmanliitto. Se edustaa yli 50 miljonaa teollisuustyöntekijää 141 maassa. Teollisuusliitto on sen jäsen.

TEKSTI MIRA TENHUNEN   KUVAT JYRKI LUUKKONEN JA KITI HAILA

Kehittyvien maiden hallituksissa nähdään maailmanlaajuisesti jopa suoranaista nukketeatteria, IndustriALL Global Unionin pääsihteeri Valter Sanches sanoi Teollisuusliiton ylimääräisen liittokokouksen avajaisissa.