Jouni Nurmela: Jäsenhankinta on kuin kivenpyörittämistä

Onko kaikki kivet käännetty jäsenhankinnassa?

Viimeisen tilaston mukaan Teollisuusliiton jäsenmäärän laskusuunta jatkuu. Jäsenkehitys tulee ikärakenteen takia näyttämään vielä karummalta seuraavienkin vuosien aikana. Luottamushenkilöiden puolella näyttää kylläkin olevan nousua, mikä pitää ottaa huomioon tulevissa jäsenkiinnityksissä. Eli kaikki keinot on käytettävä luottamushenkilöiden innostamiseksi, kouluttamiseksi, palkitsemiseksi ja oikeusturvan parantamiseksi.

Luottamushenkilöiden aseman turvaamiseksi ja parantamiseksi kannattaisi ottaa isoja askelia tällä vuosikymmenellä, sillä työnantajajärjestöt näyttävät niitä jo ottavan.

Hyvin valmisteltu polku luottamushenkilöille on paras puolustus tuleville hyökkäyksille ammattiyhdistysliikettä vastaan.

Yksi organisaatiomme kivijaloista on ammattiosastojen synkronointi. Sen ratas suhteessa muihin rattaisiin tarvitsee täysremontin. Remontin taitavat vain todelliset Pelle Pelottomat. No, siinä tuli lasketeltua vähän mekaanikkomaista tekstiä. Tiivistettynä, jokainen jäsen on kuin kivi, erimuotoinen, särmikäs, painava tai kevyt, mutta arvokas. Eli yhteen ei päde sama kaava kuin toiseen. Jokaisen kiven pyörittämiseen tarvitaan hitusen vaivaa. Siinä on aina oma urakkansa, mutta se on täysin tehtävissä.

Suomalaiset ovat aikojen alussa joutuneet ponnistelemaan luonnon ankarien haasteiden kanssa ja silti pystyneet luomaan maailmaan merkittävän ja monihaaraisen teollisuustoiminnan. Ponnisteluja vaativat myös sotienjälkeiset vuodet, jotka kantavat edelleen hedelmää nykymuodossa. Silloisista ajoista on moni tämän päivän yritys saanut alkunsa ja kehittynyt maailman huipuksi.

Ulkomaalaisten keskuudessa onkin herättänyt ihmetystä, miten näin pieni kansa on noussut teknologian huipulle kaikkien koettelemusten jälkeen. He antavat pyyteettömän tunnustuksen saavutuksistamme ja ponnistuksistamme teollisuustyöntekijöiden työolojen ja työsuhteiden parantamisessa.

Suomessa työskentelevien ulkomaalaisten työntekijöiden jäsenhankinnan pitäisi olla pitkälti organisoitua, alueellisesti räätälöityä ja eri kulttuureja tuntevien ihmisten toteuttamaa toimintaa. Olen myös havainnut, että ulkomaalaisten tuntemusta Suomesta ei kannata aliarvioida. Heillä on yllättävän hyvä tieto oikeuksistaan. He myös tietävät olevansa alipalkattuja Suomessa, vaikka palkka olisikin moninkertainen lähtömaahan verrattuna. Toivottavasti näemme riveissämme myös monikulttuurisia jäsenhankkijoita ja sanansaattajia, jotka muiden rinnalla turvaavat liittomme toimintakykyä.

JOUNI NURMELA
Teollisuusliiton Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen aluepäällikkö

KUVA VESA-MATTI VÄÄRÄ