KUVA LAURI ROTKO

Teollisuusliitto keskeyttää lakot

Teollisuusliitto lopettaa kaikki työtaistelutoimensa puutuote- ja erityisalojen sektoreillaan 27. lokakuuta kello 06.00. Liitto myös pidättäytyy toistaiseksi uusista työtaistelutoimenpiteistä.

SAK:n hallitus suositteli perjantaina jäsenliittojaan ottamaan hallinnoissaan käsittelyyn maan hallituksen sovintoesityksen ns. irtisanomislakia koskevaan kiistaan. Samalla SAK edellytti, että irtisanomislain muutoksen yksityiskohtaiset perustelut valmistellaan kolmikantaisesti.

Hallituksen esitys ei asiantuntija-arvioiden mukaan muuta nykyistä irtisanomiskäytäntöä, jos esityksen perusteluihin ei tuoda eriarvoistavia osia. Lisäksi sovintoesitys lyhentää työsuhteen päättymisestä johtuvan karenssin 60 päivään ja antaa palkansaajajärjestöille mahdollisuuden osallistua ns. aktiivimallien uudelleen valmisteluun.

Teollisuusliiton hallitus käsittelee sovintoesitystä ylimääräisessä kokouksessaan 30. lokakuuta ja päättää samalla jatkotoimenpiteistä.

Lue lisää:

Työtaistelutoimet on keskeytetty toistaiseksi (Teollisuusliitto 26.10.2018)

KUVA LAURI ROTKO