Arja Salo: ”Mitä se liittokokous meille kuuluu?”

27.9.2022

TEKSTI ARJA SALO
KUVA KITI HAILA

Tapasin pitkästä aikaa liittomme jäseniä. Vaihdoimme kuulumisia ja juttelimme työpaikkojen asioista.

Puhe kääntyi tulevaan kevääseen. Kysyin, onko työpaikoilla puhuttu ensi toukokuun liittokokouksesta ja sitä edeltävistä vaaleista. Vastaus oli pysäyttävä: molemmat juttukumppanit ihmettelivät, että mitä se liittokokous meille kuuluu.

Olin ihan hämilläni ja pyysin perusteluja.  ”No ei siellä mitään kiinnostavaa ole, kuka nyt kokouksissa haluaa istua?”, kuului vastaus.

Jatkoimme juttua. Kerroin, että nyt jos koskaan on aika vaikuttaa liiton tulevaisuuteen. Kaikilla jäsenillä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja tehdä aloitteita liittokokoukselle oman ammattiosastonsa kautta. Liittokokousaloitteiden pohjalta taas tehdään linjaukset seuraavalle liittokokouskaudelle ja rakennetaan liiton strategia.

Kaikkein tärkeintä on, että jokainen jäsen käyttää äänioikeuttaan.

Ja mikäli asia kiinnostaa enemmän, voi asettua ehdolle liittokokousvaaleissa. Jos tulee valituksi, pääsee Tampere-talolle tekemään päätöksiä ihan konkreettisesti.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että ihan jokainen jäsen käyttää äänioikeuttaan 10.–31.3.2023. Nyt se on helppoa, kun äänestyksen voi hoitaa postitse tai sähköisesti.

Aikamme juteltuamme juttukumppanit vakuuttuivat siitä, että kyllä se liittokokous sittenkin meille kaikille kuuluu.

Liittokokouksesta viestitään liiton kanavissa jo nyt. Pysyhän kuulolla ja muista mainita myös työkavereille!

Kirjoittaja on Teollisuusliiton järjestötoimitsija.