Erno Välimäki: Luottamushenkilöiden tuki on lähellä

TEKSTI ERNO VÄLIMÄKI
KUVA KITI HAILA

Vapaaehtoistoiminta Teollisuusliiton luottamusmiehenä, työsuojelutoimijana tai ammattiosaston aktiivina on usein tärkeä osa elämää. Työkavereiden auttaminen, ammattiosaston tapahtumien järjestäminen ja liiton tilaisuuksissa kouluttautuminen antavat sisältöä elämään, ja liiton toiminnan sosiaalisissa verkostoissa syntyy tärkeitä ihmissuhteita. Ammattiyhdistystoiminta on harrastus tai elämäntapa, jossa saa tehdä omien arvojensa mukaista työtä – usein tämä itsessään on voimaannuttavaa. Eteen tulee kuitenkin myös hetkiä, jolloin vaikeat asiat kuormittavat.

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen työssä on ajoittain tilanteita, jotka tulevat iholle ja uniin. Ammattiosaston toimijat tunnistavat usein tunteen, että liian harvat joutuvat tekemään liian paljon. Jokaiselle tulee varmasti eteen tilanteita, joissa oma osaaminen ei tunnu riittävän. Mistä saan apua kovassa paikassa?

Teollisuusliiton aluetoiminta on lähellä ja sinua varten.

Teollisuusliiton aluetoiminnan tarkoitus on tarjota luottamushenkilöillemme apua ja tukea, neuvoja ja opastusta ammattiyhdistystoiminnan joskus myrskyisilläkin vesillä. Seitsemällä toiminta-alueellamme liikkuvat aluetoimitsijat ja muu toimiston väki ovat monelle liiton aktiiville se ensimmäinen kontakti Teollisuusliiton henkilöstöön. Alueen toimitsijat neuvovat uudet luottamusmiehet alkuun ja tukevat konkareita vaikeiden asioiden äärellä. Meillä on aina aikaa kuunnella ja etsiä yhdessä vastaukset. Jos ammattiosastossa tarvitaan apua toiminnan kehittämiseen, kutsu meidät kylään, yhdessä keksimme keinot.

Teollisuusliiton aluetoiminnan uudistuksen keskeisenä ajatuksena on tuoda liitto lähemmäs työpaikkoja ja ammattiosastoja, ei jumittua seitsemän aluekeskuksemme seinien vangiksi. Enemmän työpaikkakäyntejä, lisää luottamusmiestapaamisia, yhä aktiivisempaa yhteydenpitoa ammattiosastojemme toimijoiden kanssa. Yhteistä tekemistä keskeisten perustehtäviemme, eli luottamusmiesten tukemisen, järjestäytymisen parantamisen ja paremman edunvalvonnan eteen. Teollisuusliiton aluetoiminta on lähellä ja sinua varten – nähdään!

Kirjoittaja on Teollisuusliiton Pohjanmaan toiminta-alueen aluepäällikkö.