JÄSEN: Riikka Harju-Keturi: ”Työyhteisö otti minut hyvin vastaan”

”Aloitin Koskisen Oy:n vaneritehtaalla syyskuussa 2016. Mieheni Mika Pekkanen oli täällä jo töissä, ja minä tulin perässä.

Olin ollut edeltävän kesän kittaajana ikkunatehtaalla, Lammin Ikkunoilla.

Ennen kuin tulin tänne, minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä vaneritehtaalla työskentelystä. Olen alun perin eläintenhoitaja, maatilan tyttö Etelä-Pohjanmaalta, Kauhajoelta. En tuntenut täältä ketään paitsi mieheni. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä.

Kun aloitin, jännitti hirveästi. Työ omalla työpisteelläni näytti helpolta, mutta ei se ollut: piti oppia esimerkiksi vanerin erilaiset laadut, rakenteet ja paksuudet. Ensimmäisen kuukauden harjoittelin työpisteelläni vanerinvalmistaja Tuomo Kettusen kanssa. Se oli kiinnostavaa. Vieläkin tuntuu, että oppii paljon uutta: tajuaa, että ai, tuon voi tehdä tuollakin tavalla.

Olen saanut muilta työntekijöiltä apua aina, kun olen kysynyt. Työyhteisö on ottanut minut hyvin vastaan. Juttu lentää, ja kaikki tulevat kaikkien kanssa toimeen. Oman vuoron ihmisten kanssa huumori on ihan omanlaistaan. Lähin työporukkani on jo ehtinyt muuttua: on tullut uusia työkavereita, ja osa on vaihtanut työpistettä. Kun uudet kysyvät neuvoa, osaan jo itsekin auttaa.

Sitä, että olemme miehen kanssa samalla työpaikalla, ei aina sisäistä, kun häntä ei näe kuin joskus työpäivän jälkeen, jos mennään samalla kyydillä kotiin. Hän on vanerinjalostaja ja tuotantoketjun loppupäässä.

Olen tykännyt olla täällä töissä. Mielestäni työni on mielenkiintoista. Ikkunanvalmistus oli yksitoikkoisempaa.”

RIIKKA HARJU-KETURI

Vanerinvalmistaja
Koskisen Oy, Kärkölä
Kärkölän Puutyöntekijät ao. 885
Liittynyt 6.1.2017

TEKSTI MIRA TENHUNEN
KUVA JUHA TANHUA