Vihti 31.10.2017. Sami Laakso, Martela Oyj

Jäsenet esittelyssä: Sesonki edessä kalustetehtaalla

PUUSEPÄNTEOLLISUUS / SAMI LAAKSO, osaston järjestelijä, varapääluottamusmies, Martela Oyj, Vihti

”Teemme toimistokalusteita”

”Työskentelen Martelassa pöytäosastolla. Työni on ihan tietokonehommaa, eli istun pääasiassa näytön ääressä ja otan ulos linjalle työpapereita, joiden mukaan pöytiä sitten kasataan ja laitetaan maailmalle.

Pöytäosastolla on kyllä fyysisesti raskaitakin töitä. Esimerkiksi pöydän kannet nostetaan linjalla osittain käsin paikoilleen ja enimmillään ne painavat noin 25 kiloa. Jos tietokonehommia on vähemmän, minulla on mahdollisuus mennä linjalle tekemään fyysistäkin työtä.

Yleisesti ottaen meillä on aika vähän vaihtelua töissä. Ennen kun töitä ei tehty niin paljon tietokoneilla, pystyttiin jonkin verran järjestämään tehtävien kiertoa. Nyt se on rajoitetumpaa, koska kaikista ei ole päätetyöskentelyyn.

Ensi helmikuussa minulla tulee 23 vuotta täyteen Martelassa. Olen koulutukseltani talonrakentaja, mutta silloin, kun valmistuin, oli niin paha lama, että en löytänyt alan töitä. Vuodet ovat menneet hyvin. Mikäs on ollessa, kun on siisti ja lämmin sisätyö, eikä työnantajassa ole ollut mitään valittamista.

Näin syyskaudella meillä on tyypillisesti vähän hiljaisempi ajanjakso, mutta ei meillä mitään lomautuksia ole päällä. Vuodenvaihteessa sitten on taas yleensä kiireisempää aikaa. Työntekijöitä koko talossa on noin 90, ja ainakin meidän osastolla on tosi hyvä porukkahenki. Työtä tehdään kyllä aika pitkälle itsekseen, mutta jos apua tarvitaan, kaverit jeesaavat.

Olen myös varapääluottamusmies ja osaston luottamusmies. Päädyin luottamustoimiin ammattiosaston toimikunnan kautta. Silloinen pääluottamusmies oli toimikunnassa mukana ja kun tuli luottamushenkilöiden eläköitymisiä, minut puhuttiin mukaan. Siitä taitaa nyt olla kymmenisen vuotta.

Siitä pitää olla ylpeä, että ollaan yksi toimistokalusteiden johtavista toimittajista Suomessa, tai tällä hetkellä taidetaan olla ihan se johtava toimittaja.”

TEKSTI SIRPA TASKINEN   KUVA PATRIK LINDSTRÖM

 

Teollisuusliitto on yli 220 000 jäsenen liitto, ja teollisuusliittolaiset työskentelevät 33 sopimusalalla. Jäseninä on niin hevostenhoitajia, tekstiilihuoltajia, hitsaajia kuin automekaanikkojakin. Tekijä esittelee eri alojen jäseniä ja heidän työtään.

 

TEOLLISUUSLIITTO

  • JÄSENIÄ 226 000, joista 79 prosenttia miehiä ja 21 prosenttia naisia
  • TYÖELÄMÄSSÄ yli 150 000 jäsentä
  • SOPIMUSALOJA 33
  • AMMATTIOSASTOJA 715
  • LUOTTAMUSHENKILÖITÄ 9 000