Autonasentajaksi Savon ammattiopistossa opiskeleva Jessica Wigell on parhaillaan työssäoppimisjaksolla Hinausapupalvelu Sorsalla Leppävirralla.

Teollisuusliiton stipendin saanut Jessica Wigell: ”Liittykää liittoon”

22.10.2024

TEKSTI MEERI YLÄ-TUUHONEN
KUVAT MATIAS HONKAMAA

Teollisuusliitto palkitsi Jessica Wigellin aktiivisuudestaan viidensadan euron stipendillä. Liiton opiskelevat jäsenet voivat hakea stipendiä netissä marraskuun loppuun saakka.

– Olihan se vähän yllättävää, mutta tosi kivaa, luonnehtii leppävirtalainen Jessica Wigell tuntojaan, kun hän toukokuussa kuuli saaneensa Teollisuusliiton stipendin.

– Hain stipendiä ensimmäisenä opiskeluvuonna, mutta silloin en sitä saanut, ja nyt kun hain sitä uudelleen, mietin, että olenko ollut tarpeeksi aktiivinen, Wigell sanoo.

Wigell on kouluttautunut oppilaitostiedottajaksi ja pitänyt yhden oppilaitostiedotuksen. Keväällä hän osallistui Sakki ry:n eli Suomen ammattiin opiskelevien liiton liittokokoukseen ja parhaillaan hän suorittaa KSL-opintokeskuksen Nuori ay-vaikuttaja -koulutusta.

Kannattaa rohkeasti hakea stipendiä.

Teollisuusliitto palkitsee kahdesti vuodessa aktiivisia opiskelijajäseniään viidensadan euron stipendillä. Toukokuussa 2024 stipendin sai 60 jäsentä.

Wigell käytti stipendin elämiseen. Ajoitus osui nappiin.

– Kesäkuu on aina taloudellisesti tosi tiukka, kun silloin ei tule tukia, ja kesätöistäkin palkka tulee vasta kuun lopussa.

Syksyn stipendihaku on käynnissä marraskuun 2024 loppuun saakka Teollisuusliiton nettisivuilla.

– Kannattaa rohkeasti hakea. Ei siinä ainakaan mitään häviä, Wigell kannustaa.

Jessica Wigell opiskelee autonasentajaksi, koska hän pitää käsillä tekemisestä.

TURVAA LIITOSTA

Wigell suorittaa autoalan perustutkintoa Savon ammattiopistossa Varkaudessa.  Hänen on tarkoitus valmistua ensi keväänä autonasentajaksi.

– Ajattelin pitkään, että menen lukioon, mutta ysiluokalla se sitten napsahti, että haluan autoalalle. Kävin TET-harjoittelussa (työelämään tutustuminen) korjaamolla, ja siellä se sitten varmistui.

Aivan yllättävä valinta autoala ei Wigellille ollut, sillä autoharrastusta löytyy lähipiiristä. Isänisä on ajanut rallia, isä on korjannut ralliautoja ja isäpuolikin laittaa kotona omaa autoaan.

Toivon, että liitto pystyy turvaamaan työelämääni.

Wigell liittyi Teollisuusliiton opiskelijajäseneksi oppilaitostiedottamisen kautta ensimmäisen opiskeluvuoden syksyllä.

– Olen nuoremmille kavereilleni sanonut, että jos menette ammattikouluun, niin liittykää liittoon. Teollisuusliiton jäsenyys on opiskelijoille ilmainen ja sitä kautta saa käsitystä kaikesta ja pääsee vaikuttamaan.

Valmistumisen jälkeen Wigell aikoo olla muutaman vuoden töissä. Sen jälkeen hän suunnittelee jatkavansa opintojaan ammattikorkeakoulussa.

– Työllistymismahdollisuudet ovat hyvät. Ympäri Suomea on pulaa autonasentajista. Toivon, että liitto pystyy turvaamaan työelämääni ja mahdollista työttömyyttäni, jos niin kävisi.

TEOLLISUUSLIITON STIPENDI

• Teollisuusliitto myöntää vuosittain 500 euron stipendin jopa 120 opiskelijajäsenelleen.
• Stipendejä jaetaan kahdesti vuodessa. Tämän syksyn hakukierros päättyy 30.11.2024.
• Lue lisää ja tee hakemus: www.teollisuusliitto.fi/teollisuusliitonstipendi