Teollisuusliiton stipendin saanut Antti Alenius on tyytyväinen opiskelijajäsenyyteen: ”Ajattelin, että liitot ovat vain työntekijöille”

TEKSTI MEERI YLÄ-TUUHONEN
KUVAT HANNA-KAISA HÄMÄLÄINEN

Joulukuussa Teollisuusliitto myönsi 500 euron stipendin yhteensä 59 opiskelijajäsenelleen. Kevään 2023 stipendihaku on käynnissä huhtikuun loppuun asti.

Jyväskyläläinen Antti Alenius tiesi jo varhain, mikä on hänen juttunsa. Tänä keväänä hän valmistuu elektroniikka-asentajaksi Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta.

– Teen vielä pari vapaaehtoista näyttöä, jotta saan lisää ammattiosaamista. Minua kiinnostaa erityisesti robotiikka ja sulautetut järjestelmät.

Sulautettu järjestelmä on tiettyyn tarkoitukseen tehty laite tai laitteisto, jota tietokone ohjaa.

Alenius on opiskellut ahkerasti, ja sen pistivät merkille myös hänen opettajansa.

– He pyysivät minua ja kaveriani hakemaan ammattitaitomaajoukkueeseen robotiikassa, joka on parilaji. Mietimme hetken, laitoimme hakemuksen sisään ja aloimme harjoitella.

Elektroniikka-asentajaksi keväällä valmistuva Antti Alenius aikoo jatkaa opiskelua. Hän haaveilee automaatiotekniikan opinnoista Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

AKTIIVISUUS TOI STIPENDIN

Viime lokakuussa Antti Alenius ja Arttu Leppänen edustivat Suomea WorldSkillsissä eli nuorten ammattitaidon MM-kilpailuissa Ranskan Bordeaux’ssa.

– Se oli hieno kokemus. Opin muilta kilpailijoilta paljon uutta. Laitoin Ranskasta myös postauksia kavereille ja kerroin, että amiksesta on mahdollista valmistua hyvään ammattiin.

Teollisuusliitto palkitsi Aleniuksen aktiivisuuden 500 euron stipendillä. Oman alan ammatillisen arvostuksen nostaminen on yksi stipendin kriteereistä.

– Viisisataa euroa on hieno summa. Opiskelija tekee sillä paljon. Olen jo ostanut netistä elektroniikkakomponentteja ja -tarvikkeita. Lisäksi aion hankkia työkaluja ja mittareita.

Alenius luki liiton opiskelijajäsenille suunnatusta stipendistä Tekijä-lehdestä ja täytti stipendihakemuksen netissä. Kaikkiaan Teollisuusliitto jakoi joulukuussa 59 stipendiä.

Antti Alenius edusti vuonna 2022 Suomea nuorten ammattitaidon MM-kilpailuissa.

OPISKELIJAJÄSENYYS KIINNOSTI

Alenius liittyi Teollisuusliittoon viime toukokuussa Porin Taitaja-kisoissa. Tapahtumassa oli paikalla myös liiton ständi, jolla hän vieraili.

– Kuulin silloin Teollisuusliitosta ensimmäisen kerran. Siihen asti olin ajatellut, että ammattiliitot on tarkoitettu vain työntekijöille.

Olen ollut tyytyväinen päätökseeni. Teollisuusliitto on iso ammattiliitto, joka valvoo jäsentensä etuja.

Kun Alenius sai tietää, että liittoon voi liittyä jo opiskeluaikana ja että jäsenyys on opiskelijalle maksuton, hänen ei tarvinnut miettiä kahta kertaa.

– Olen ollut tyytyväinen päätökseeni. Teollisuusliitto on iso ammattiliitto, joka valvoo jäsentensä etuja.

Sittemmin Alenius on levittänyt sanaa liitosta myös muille opiskelijoille.

– He ovat olleet iloisia kuullessaan, että liittymällä liittoon he saavat ilmaiseksi opiskelijakortin, joka oikeuttaa opiskelija-alennuksiin.

 

TEOLLISUUSLIITON STIPENDI

– Teollisuusliitto myöntää vuosittain 500 euron stipendin jopa 120 opiskelijajäsenelleen.
– Stipendiä voi hakea opiskelijajäsen itse. Hän voi myös esittää sitä toiselle opiskelijajäsenelle. Lisäksi Teollisuusliiton luottamushenkilöt, ammattiosastot, liiton työntekijät ja opettajat voivat tehdä stipendiesityksiä.
Stipendejä jaetaan kahdesti vuodessa. Kevään hakukierros päättyy 30.4.

Lue lisää ja hae: www.teollisuusliitto.fi/teollisuusliitonstipendi