Taukovisa 1/2023

11.1.2023

1. Mikä määrittää minimipalkkojen tason Suomessa?

A) lainsäädäntö B) ne määräytyvät vapaasti markkinoilla C) työehtosopimukset D) EU-direktiivit

2. Paljonko on Teollisuusliiton opiskelijajäsenen jäsenmaksu?

A) jäsenmaksua ei ole B) 0,5 % tuloista C) 1 % tuloista D) 5 €/kk

3. Teollisuusliiton valtuuston puheenjohtaja on

A) Jyrki Levonen B) Jarmo Markkanen C) Anne Baltzar D) Tommi Sauvolainen

4. Presidentti Martti Ahtisaaren ikä on

A) 75 v B) 80 v C) 85 v D) 90 v

5. Mikä kaupungeista on pohjoisin?

A) Helsinki B) Tukholma C) Oslo D) Pietari

6. Servaali on

A) jyrsijä B) antilooppi C) lintu D) kissaeläin

7. Mikä seuraavista ei ole James Bond -elokuvan nimi?

A) 007 ja kuoleman katse B) Kuolet vain kahdesti C) Huominen ei koskaan kuole D) Kuolema saa odottaa

8. Mikä on laji, josta Fallon Sherrock tunnetaan?

A) pokeri B) darts C) snooker D) keilailu

9. Millä korkeudella on koripallokori aikuisten peleissä?

A) 2,05 m B) 2,55 m C) 3,05 m D) 3,55 m

10. Missä maanosassa voit kohdata kuvan eläimen?

A) Etelä-Amerikassa B) Afrikassa C) Aasiassa D) Australiassa

 

 

VASTAUKSET:

1. C, 2. A, 3. B, 4. C, 5. A, 6. D, 7. B, 8. B, 9. C, 10. D. Kuvassa on vompatti.