Sari Perkiö: Duunivalmennus on kätevä jäsenetu

13.4.2022

TEKSTI SARI PERKIÖ
KUVA KITI HAILA

Teollisuusliiton työllisyyspalvelut uudistuivat helmikuussa. Duunivalmennus-palvelu auttaa erityisesti työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia jäseniämme. Palvelussa voi varata ajan henkilökohtaiseen valmennukseen, jossa autetaan konkreettisesti työnhaussa, kuten oman osaamisen kartoittamisessa, työpaikkojen etsimisessä, työhakemuksen ja cv:n kirjoittamisessa sekä työhaastatteluun valmistautumisessa. Duunivalmennuksesta on hyötyä myös alanvaihtoa tai opiskelua suunnitteleville. Pohjoismaisen työvoimapalvelumallin aiheuttamat vaatimukset työnhakijoille on otettu palvelussa huomioon.

Duunivalmennuksen sivuilta on ladattavissa työhakemus- ja cv-pohjat, jotka on räätälöity teollisuuden alojen työtä hakeville. Lomakepohjat sekä vinkkejä työnhakuun on Duunivalmennuksen työnhaun verkkokurssin materiaaleissa. Palvelussa on myös työnhakuun ja työelämään liittyviä webinaareja. Teollisuusliitolle räätälöityjä verkkokoulutuksia on keväällä kaksi. Working in Finland -webinaari avaa suomalaista työkulttuuria ja -ehtoja ulkomaalaistaustaisille työntekijöille. Oman osaamisen tunnistaminen -webinaari auttaa etsimään omia vahvuuksia. Verkkotilaisuuksien jälkeen webinaaritallenteet ovat katsottavissa sivustolla.

Palvelussa on lisäksi tarjolla videohaastattelusimulaattori, jonka avulla voi näppärästi treenata haastatteluita. Videohaastattelu on rekrytointitapana yleistynyt viime vuosina. Simulaattorissa on ohjevideo, jonka jälkeen voi omassa tahdissa harjoitella osioita ”Miksi töihin meille?”, ”Esittele itsesi”, ”Heikkoutesi?”, ”Miten ilahdutat?”, ”Kehut” ja ”Kysy meiltä”. Vastauksia voi tallentaa niin monta kertaa kuin kokee tarpeelliseksi. Onnistuneen videon saa halutessaan itselleen, ja sitä voi hyödyntää suoraan työnhaussa.

Onnistuessaan tämä jäsenetu johtaa uuden työpaikan löytymiseen.

Duunivalmennus tarjoaa verkkokoulutusta myös työpaikkojen luottamushenkilöille. Luottamushenkilö vaikuttajana -kurssilla otetaan haltuun luottamushenkilön keskeisimmät tehtävät. Pulmatilanteet ja tunteet -kurssi avaa työyhteisön persoonatyyppejä ja opettaa vuorovaikutustaitoja. Neuvottelutaidot-kurssilla valmennetaan luottamushenkilöitä neuvottelu- ja vuoropuhelutaidoissa. Mistä mulle kesäduunii -kurssi on suunnattu ensimmäistä kesätyötään hakeville opiskelijajäsenille.

Duunivalmennus on otettu hyvin vastaan. Etenkin henkilökohtaista valmennusta ja työnhakukurssia on hyödynnetty. Toivottavasti yhä useampi jäsen löytää jatkossa tiensä Duunivalmennukseen. Työpaikkojen luottamushenkilöillä on avainasema kertoa palvelusta ja opastaa lomautettuja tai työttömyysuhan alla olevia työkavereita ottamaan hyöty irti Duunivalmennuksesta. Onnistuessaan tämä jäsenetu johtaa uuden työpaikan löytymiseen.

Kirjoittaja on Teollisuusliiton koulutussuunnittelija.