Duunivalmennus tuo tukea elämän vaiheisiin

28.3.2022

TEKSTI ANTTI HYVÄRINEN
KUVAT KITI HAILA

Duunivalmennus tarjoaa apua työnhakuun ja oman osaamisen kehittämiseen. Jäsenetu sisältää henkilökohtaisen valmennuksen ja verkkosisällöt.

Teollisuusliiton Duunivalmennus tarjoaa tukea työnhakuun ja työuran suunnitteluun. Liiton jäsenille suunnattu palvelu on verkossa osoitteessa teollisuusliitto.duunivalmennus.com.

– Duunivalmennus on täysin räätälöity valmennuspaketti nimenomaan Teollisuusliiton jäsenille, kertoo palvelun toteuttavan Coolla Oy:n toimitusjohtaja Susan Calonius.

Helmikuun alussa käynnistynyttä uudistettua valmennusta on kehitetty aiempien kokemusten perusteella. Työnhakuun ja koulutukseen liittyvillä sisällöillä on kysyntää, joten niihin on panostettu.

– On keskitytty oleelliseen. Kokonaisuudelle on vahva sosiaalinen tilaus, sanoo Teollisuusliiton koulutuspäällikkö Hannu Siltala.

Hannu Siltala

Palveluun kuuluu henkilökohtaisia verkkotapaamisia duunivalmentajien kanssa sekä monipuolinen kattaus ympäri vuorokauden tarjolla olevia verkkokoulutuksia.

Henkilökohtaisissa valmennuksissa käydään läpi teollisuusliittolaisten jäsenten toivomia teemoja. Luottamuksellisissa keskusteluissa voidaan esimerkiksi hioa ansioluettelo kohdilleen ja harjoitella oman osaamisen esiintuontia.

OPINTO-OHJAUSTA AIKUISILLE

Valmennuksissa voidaan myös kartoittaa työelämän ja opiskelun eri vaihtoehtoja. Moni ammattilainen saattaa pohtia, miten tutkinnon suorittaminen onnistuisi työn ohessa tai kuinka jatko-opiskelu saataisiin sovitettua omaan elämäntilanteeseen.

– Ylipäätään käydään keskustelua, mitä aikuisopiskelu vaatii, Calonius kertoo.

Valmennus antaa siis tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, joten palveluun kannattaa palata oman tilanteen muuttuessa.

– Duunivalmennus ei ole kertakäyttöjuttu, Siltala sanoo.

Henkilökohtainen duunivalmennus käydään videoyhteyden välityksellä. Myös puhelinvalmennus onnistuu tarvittaessa. Valmennusta saa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi. Kielivaihtoehtoja päivitetään kysynnän mukaan.

Duunivalmennuksen käyttämiseen tarvitsee tietokoneen ja verkkoyhteyden. Sisältöjen katselu onnistuu myös mobiililaitteilla. Valmennus on teollisuusliittolaisten jäsenetu, joten palvelun käyttöön tarvitaan vahva tunnistautuminen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

– Duunivalmennus tukee meidän toista palveluamme Työtoria, Siltala kertoo.

Teollisuusliiton Työtorille osoitteeseen tyotori.teollisuusliitto.fi. on koottu teollisuusliittolaisten alojen avoimet työpaikat.

VIDEOHAASTATTELU HALTUUN

Digitalisaation vaikutuksesta ja koronapandemian vauhdittamana yritykset ovat ottaneet rekrytoinnissa käyttöön sähköisiä alustoja. Nykyään monet yritykset käyttävät videohaastattelualustaa, jossa hakija käy itse nauhoittamassa vastauksensa muutamaan kysymykseen.

– Tämä on yleistynyt tapa karsia hakijoita, Calonius kertoo.

Duunivalmennukseen kuuluu videosimulaattoriharjoitus, jossa teollisuusliittolaiset voivat käydä harjoittelemassa vastausten antamista valitsemallaan kielellä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

– Videosimulaattorin alusta on täysin sama kuin mitä työnantajat käyttävät, Calonius sanoo.

Simulaattorissa kysytään neljä kysymystä liittyen hakijaan ja hänen motivaatioonsa työpaikan haussa.

– Nämä ovat sellaisia kysymyksiä, joihin vastausten pitäisi tulla kuin vettä vain. Harjoittelu auttaa myös kasvotusten käytävissä haastatteluissa ja hakemusten kirjoittamisessa, Calonius kertoo.

TUKEA KESÄDUUNIN HAKUUN

Duunivalmennukseen kuuluu myös kaikille avoin Mistä mulle kesäduunii -verkkokurssi, joka on suunnattu ensimmäistä kesätyötään hakeville.

Positiivinen asenne ja halu oppia ovat tärkeitä kaikessa työnhaussa, mutta kesätöiden haussa nämä ominaisuudet korostuvat. Calonius alleviivaa, että kesätöihin pyrkiessä kannattaa muistaa, että kaikki työt ovat arvokkaita.

– Jos ei heti ensimmäisenä kesänä saa oman alan työtä, niin työ kuin työ on aina eteenpäin, Calonius sanoo.

Duunivalmennuksen sivulta voi ladata kesätyön hakuun räätälöidyt työhakemus- ja ansioluettelopohjat.

VALMISTAUTUMINEN ON VALTTI

Työnhaku on taito, jota kannattaa harjoitella. Calonius kannustaa pitämään työnhakutaitoja yllä silloinkin, kun työpaikka vaikuttaa vakaalta. Myös työpaikan vaihtoa pohtivien kannattaa vierailla Duunivalmennuksessa.

– Työtä on aina helpompi hakea, kun on valmistautunut ja tietää miten haetaan, Calonius sanoo.

Työhaastattelu on oman osaamisen esittelyn paikka, mutta myös tiedonhakutilaisuus. Teollisuudessa on viime aikoina ollut paljon avoimia työpaikkoja, joten työnhakijalla voi olla varaa valita.

– Työnhaku on kahden kauppa. Se on myös työnhakijalle tärkeä paikka tunnustella, onko työpaikka sopiva itselle, Calonius sanoo.

Työelämä ja elämäntilanteet muuttuvat vauhdilla, ja Duunivalmennus on tukena muutoksessa.

– Valmennus on nimenomaan ajassa kiinni, Siltala sanoo.

DUUNIVALMENNUS

TEOLLISUUSLIITON JÄSENETU, joka tarjoaa tukea työnhakuun, osaamisen kehittämiseen ja työuran suunnitteluun osoitteessa teollisuusliitto.duunivalmennus.com.
HENKILÖKOHTAINEN DUUNIVALMENNUS tarjoaa videoyhteydellä henkilökohtaista apua mm. työnhakuun, osaamisen kartoittamiseen ja aikuisopiskeluun. Myös puhelinvalmennus onnistuu.
VIDEOHAASTATTELUSIMULAATTORI mahdollistaa videotyöhaastattelun harjoittelun aidossa ympäristössä.
TYÖNHAUN VERKKOKURSSI JA VIDEOT toimivat työnhaun tukena. Kurssilta löytyvät ansioluettelon ja työhakemuksen pohjat.
MISTÄ MULLE KESÄDUUNII -VERKKOKURSSI on suunnattu ensimmäistä kesätyötään hakeville.
VERKKOKURSSIT LUOTTAMUSHENKILÖILLE tarjoavat tukea luottamushenkilöille.
WEBINAARIT tuovat koulutukset kotisohvalle. Esimerkiksi Oman osaamisen tunnistaminen -webinaari tulossa 26.4. klo 18–19.
CHAT palvelee ja vastaa kysymyksiin.
TEOLLISUUSLIITON TYÖTORILLA ovat kootusti teollisuusliittolaisten alojen avoimet työpaikat: tyotori.teollisuusliitto.fi.