Arja Salo: Sitä eniten kaipaa, minkä menettää

Normaalitilanteessa, ennen koronapandemiaa ei tullut ajatelleeksi sitä, kuinka paljon meillä on mahdollisuuksia harrastaa kulttuuria ja nauttia siitä: käytiin ihan arkisesti taidenäyttelyissä, festareilla, elokuvissa, urheilutapahtumissa ja vaikka missä. Kulttuuri ja tapahtumat ovat olleet meille itsestäänselvyyksiä.

Yhteiset teatteri-illat ja lätkämatsit ovat olleet suosittuja tilaisuuksia myös ammattiosastoissa, mutta viimeisen puolentoista vuoden ajan nekin ovat kaikki jääneet toteutumatta. Nyt, kun maailma on jälleen avautumassa, näillä tilaisuuksilla voi taas lisätä ammattiosastojen jäsenten yhteenkuuluvuutta. Pian voimme taas kokoontua ihan uudella innolla.

On myös hyvä palauttaa mieleen ammattiosaston perustehtävä ja päättää siitä, kuinka se juuri teidän osastossanne toteutetaan. Kuinka kartoitatte osastoon kuuluvat työpaikat, toteutatte jäsenten edunvalvontaa ja kiinnitätte kaikki osaston jäsenet mukaan toimintaan? Miten jäsenhankinta työpaikoilla on toteutettu?

Kulttuuri ja tapahtumat ovat olleet meille itsestäänselvyyksiä.

Tehtävää riittää kaikille. Yksi Teollisuusliiton vuoden 2022 painopisteistä on ammattiosastojen uudistaminen. Parhaat uudistajat löytyvät sieltä ammattiosastoista.

Maistiaisia yhdessäolosta ja tekemisestä saa Kulttuuriviikonloppuna Murikassa 16.–17.10. Siellä verkostoidutaan, päivitetään ajankohtaisia asioita, rentoudutaan ja kuullaan musiikkia jäsenten soittamana.

Korona-arjen kädentaitojen harrastenäyttelyyn kerätään jäsenten tekemiä töitä. Näyttely avautuu Murikassa lokakuun 16. päivä.

ARJA SALO
Teollisuusliiton järjestötoimitsija

KUVA KITI HAILA

21.9.2021