TOIMIJA: Tatu Reinikka: ”Kun pystyy auttamaan toisia, itselle tulee hyvä fiilis”

TATU REINIKKA

Toimilaitekokoonpanija, Osaston luottamusmies, Neles Finland Oy
Nuorisovastaava, Teollisuustyöväen Hakkilan ao. 12, Vantaa

”Osaston luottamusmiehenä vastailen työkavereiden kysymyksiin ja yritän auttaa niin hyvin kuin osaan. Yleisimpiä kysymyksen aiheita on ollut kilpailukykysopimus. Esimerkiksi nyt kun tuli uusi työehtosopimus ja kikytunnit poistuivat, minulta kyseltiin, maksetaanko niitä takaisin. Ja poistuvatko ne nyt sitten ihan oikeasti, ja onko se varmaa. Sairauspoissaoloista kysytään myös usein ja halutaan tietää, missä tapauksissa työnantaja voi vaatia todistuksia.

Kaikkea pientä työpaikalla aina tulee, mutta ei hirveästi ole riitatilanteita ollut kuitenkaan. Pääluottamusmiehen kanssa käyn yhdessä läpi asioita, jos on tarve. Henkilöstöä meillä on yhteensä 700, josta tehdastyöntekijöitä taitaa olla noin 400. Onhan tämä iso talo. Tämä on kokoonpanotyötä, teemme laitteita prosessiteollisuuteen. Neste on meille suurin asiakas, mutta venttiiliyhdistelmiä viedään ympäri maailmaa.

Minulla on menossa nyt toinen luottamusmieskausi, aloitin 2018. Huomasin, että paikka olisi auki, ja se kiinnosti. Sitten vielä pääluottamusmies kysyi, olisinko halukas siihen tehtävään. Muita ehdokkaita ei ollut, joten vaaleja ei tarvinnut pitää.

Kun pystyy auttamaan jotakuta toista, siitä tulee itsellekin hyvä fiilis. Se oli tärkein syy siihen, että minä näihin hommiin lähdin.

On mukavaa, kun voin jakaa omaa tietoani eteenpäin muille.

Aloitin myös ammattiosaston nuorisovastaavana vuodenvaihteessa. Edeltäjä jäi opintovapaalle, ja minua kysyttiin jatkajaksi. Vielä en ole ehtinyt järjestämään toimintaa, olen pyrkinyt opettelemaan asioita. Ja sitten tuli tämä korona. Mutta ammattiosastolla on nuoriso-, nais- ja opetusjaosto, niiden kesken tehdään yhteistyötä ja järjestetään koulutuksia ja tapahtumia. Syksyllä on tarkoitus järjestää koulutus, jonka aiheena on, mitä kaikkea liitto tekee ja mitä liiton toimintaan kuuluu.

Osaston luottamusmiehen tehtävää varten olen hankkinut koulutusta Murikasta eli käynyt luottamusmiesten perus- ja jatkokurssit. Nuorisokursseilla tai liiton nuorisotapahtumissa en ole käynyt. Jos on kursseja, joista on nuorisovastaavana hyötyä, varmasti menen sellaisillekin jossain vaiheessa. Jos minä johonkin tehtävään ryhdyn, yritän lähtökohtaisesti hoitaa sen mahdollisimman hyvin.”

TEKSTI MIKKO NIKULA
KUVA PEKKA ELOMAA