”Työ hitsaajana on tosi mieluista. Pääsin jo reissuhommiinkin Kemijärven voimalaitokselle”, kertoo Pauliina Alakokkare, joka valmistui helmikuussa hitsaajaksi.

Teollisuusliiton stipendin saanut Pauliina Alakokkare seurasi kutsumustaan: ”Tein oikean valinnan, kun vaihdoin alaa”

8.3.2024

TEKSTI MEERI YLÄ-TUUHONEN
KUVAT NINA SUSI

Joulukuussa Teollisuusliitto myönsi opiskeleville jäsenilleen yhteensä 69 viidensadan euron stipendiä. Kevään stipendihaku on käynnissä huhtikuun loppuun asti.

Kemiläinen Pauliina Alakokkare sai kipinän metallialalle jo yhdeksännellä luokalla, kun hän oli tutustumassa työelämään ammattikoulussa ja pääsi seuraamaan sorvausta ja hitsausta.

– Peruskoulun jälkeen tuntui kuitenkin luontevammalta valita naisvaltainen ala, hän sanoo.

Alakokkare opiskeli terveydenhoitajaksi ja työskenteli vuosia sairaanhoitajana erikoissairaanhoidossa, kunnes väsyi sairaalamaailmaan.

Kaksi vuotta sitten hän seurasi kutsumustaan ja aloitti opinnot ammattiopisto Lappian Tornion toimipisteessä. Helmikuussa Alakokkare valmistui levyseppähitsaajaksi.

– Tein oikean valinnan, kun vaihdoin alaa. Tykkään hitsata tigillä. Olen hitsannut sillä jo putkiluokan rosteriputkelle ja toivon, että saisin tehdä paljon putkihitsaushommia.

Hitsaus on mieluista työtä Pauliina Alakokkareelle.

AKTIIVINEN JÄSEN

Heti opinnot aloitettuaan Alakokkare liittyi Teollisuusliiton opiskelijajäseneksi. Hän täytti hakemuslomakkeen liiton verkkosivuilla.

– Olen aina kuulunut liittoon. Kun meillä on joukkovoimaa, meidän on helpompaa puolustaa oikeuksiamme. Mitä enemmän meitä on sitä, paremmin saamme äänemme kuuluviin.

Kun meillä on joukkovoimaa, meidän on helpompaa puolustaa oikeuksiamme.

Alakokkare kertoi liiton jäsenyydestä ja sen eduista myös luokkakavereilleen ja sai heistäkin useamman liittymään liittoon.

– Monilla oli se mielikuva, että työnantaja ei tykkää, jos työntekijä kuuluu liittoon. He kuitenkin lämpenivät ajatukselle, kun kerroin, että opiskelijajäsenyys on ilmainen.

Lisäksi Alakokkare on ajanut opiskelijoiden etuja omassa oppilaitoksessaan, jakanut liiton Painava syy -viestejä sosiaalisessa mediassa ja osallistunut liiton nuorten tapahtumiin.

Pauliina Alakokkare työskentelee Akkoy Service Oy:llä Kemissä.

STIPENDIRAHOILLA HUVIPUISTOON

Joulukuussa Teollisuusliitto myönsi 500 euron stipendin 69 aktiiviselle opiskelevalle jäsenelleen. Alakokkare on yksi stipendin saaneista.

– Kaverini muistutti minua stipendistä ja mietin, että tohdinko hakea. Yllätyin positiivisesti, että sain sen. Onhan se aina taloudellisesti eteenpäin, sillä opiskelin aikuiskoulutustuella.

Työt eivät tunnut edes työltä, kun kaikki on niin uutta ja mielenkiintoista.

Joulukuusta alkaen Alakokkare on työskennellyt hitsaajana ja avustavana asentajana Akkoy Service Oy:llä Kemissä.

– Työt eivät tunnut edes työltä, kun kaikki on niin uutta ja mielenkiintoista.

Stipendirahat Alakokkare pisti säästöön perheen lomareissua varten.

– Teollisuusliitto järjestää jäsenilleen perhepäivän huvipuisto Power Parkissa toukokuussa. Siinä on hyvä tilaisuus lähteä perheen kanssa reissuun.

 

TEOLLISUUSLIITON STIPENDI

• Teollisuusliitto myöntää vuosittain 500 euron stipendin jopa 120 opiskelijajäsenelleen.
• Stipendiä voi hakea opiskelijajäsen itse. Hän voi myös esittää sitä toiselle opiskelijajäsenelle. Lisäksi Teollisuusliiton luottamushenkilöt, ammattiosastot, liiton työntekijät ja opettajat voivat tehdä stipendiesityksiä.
• Stipendejä jaetaan kahdesti vuodessa. Tämän kevään hakukierros päättyy 30.4.2024.
• Lue lisää ja hae: www.teollisuusliitto.fi/teollisuusliitonstipendi