Opiskelu Murikassa ei ole vain luokkaopiskelua ja lukemista, vaan myös ryhmätöitä ja tutustumista uusiin ihmisiin, Hanneli Hämäläinen kertoo.

”Hieno mahdollisuus, että pääsee kouluttamaan itseään”

19.9.2022

TEKSTI MIKKO NIKULA
KUVA JYRKI LUUKKONEN

HANNELI HÄMÄLÄINEN

Inventoija
Valmet Automotive Oy, Uudenkaupungin autotehdas
Uudenkaupungin auto- ja metallityöväen ao. 268

– Olin ollut aktiivinen ammattiosaston tapahtumissa, mutta ennen sitä viikonloppua minulla ei ollut paljonkaan tietoa Murikasta, muistelee Hanneli Hämäläinen ensimmäistä käyntiään Murikka-opistossa viime keväänä.

Kyseessä oli liiton koulutusyksikön järjestämä Osastojen koulutusviikonloppu Murikassa. Hämäläisen ammattiosastosta Uudestakaupungista lähti Tampereelle bussikuljetuksella noin 15 henkeä, mutta osallistujia oli myös muualta Suomesta. Kurssilla jaettiin tietoa Teollisuusliiton toiminnasta, etenkin koulutuksista. Tapahtuman yhtenä tavoitteena oli, että ensikertalaisten kynnys lähteä kursseille madaltuisi, ja moni saikin opiskeluun kipinän – myös Hämäläinen.

– Siellä kun käytiin opinto-opasta läpi, että mitä erilaisia kursseja on, niin nehän olivat tosi kiinnostavia. On hieno mahdollisuus liitolta, että jäsenet pääsevät kouluttamaan itseään lisää.

Viikonloppukurssin jälkeen Hämäläinen on käynyt Murikassa myös liikuntapainotteisella, viisi päivää kestäneellä First Step -kurssilla. Molemmilla kerroilla seurana oli kaksoissisko Henna. Kaksosten suhde on erittäin läheinen. He muuttivat Pohjois-Savon Juankoskelta lounaisrannikolle Uuteenkaupunkiin ja menivät autotehtaalle töihin vuonna 2017.

– Minä muutin ensin ja Henna tuli muutaman kuukauden perässä. Tosi paljon me tehdään asioita yhdessä ja vapaa-ajallakin käydään samoissa jutuissa.

Tarpeeksi ajoissa kun ilmoitti esimiehelle, niin ihan hyvin järjestyi.

Hanneli Hämäläinen työskentelee inventoijana. Hänen tehtäviinsä kuuluu seurata, miten paljon eri materiaaleja ja osia tehtaalla on omasta takaa, ja onko jokin ehkä loppumassa kesken. Kurssille lähtö ei työpaikalla tuottanut nikotteluja.

– Tarpeeksi ajoissa kun ilmoitti esimiehelle, niin ihan hyvin järjestyi.

Koska sekä ammattiosaston järjestämä viikonloppukoulutus että First Step olivat koukuttavia kokemuksia, siskokset ovat jo ehtineet kysellä, milloin ilmestyy liiton opinto-opas vuodelle 2023.

– Kuulemma vasta joulukuussa tulee opas. Mutta paljonhan niitä kursseja on, toivottavasti joihinkin pääsee. Murikassa on hyvä, että se ei ole vain luokkaopiskelua ja lukemista, vaan siellä tehdään myös paljon ryhmätöitä ja tutustutaan uusiin ihmisiin. Ne eivät ole mitään puuduttavia reissuja.

Alustava suunnitelma seuraavista opinnoista Hämäläisellä jo onkin.

Ihmissuhteet työpaikalla olisi yksi sellainen kurssi, jonne minä haluaisin. Ja tietotekniikan syventävällä kurssilla voisi olla hyvä käydä, koska pyörittelen paljon Exceleitä omassa työssäni.

 

Katso kaikki kurssit ja ilmoittaudu: www.teollisuusliitto.fi/kouluttaudu