OIVALTAJAT: Esko Santaholma ja Iiro Ojala: ”Uusi kurssihaku on vanhaa parempi”

Esko Santaholma ja Iiro Ojala lähtivät testaamaan Telmoa keväällä, kun kutsu testiryhmään tuli Murikka-opistolta. Uusi kurssihakujärjestelmä saa miehiltä pelkkiä kehuja.

TELMON KOEKÄYTTÄJÄT

ESKO SANTAHOLMA

Pääluottamusmies, kasauslinjan valvoja
Topi-Keittiöt, Kalajoki
Puheenjohtaja, Puuliiton Kalajoen ao. 755

IIRO OJALA

Tuotantojohtaja
Topi-Keittiöt, Kalajoki

Murikka-opiston kursseille voi nyt hakea ja ilmoittautua sähköisen Telmo-järjestelmän kautta. Yksi Telmon koekäyttäjistä on Esko Santaholma, joka kutsui myös työnantajansa tuotantojohtajan Iiro Ojalan mukaan testiryhmään.

Santaholma näkee Telmossa pelkästään hyvää. Uusi sähköinen kurssihaku vaatii hänen mielestään lähinnä tietokoneen peruskäyttötaitoja ja sähköpostia.

– Hakujärjestelmään kirjautuminen on helppoa ja sivusto on selkeä, joten valittavat kurssit löytyvät helposti.

Uskon, että liiton jäsenten kynnys hakea kursseille madaltuu uuden järjestelmän kautta.

Parasta sähköisessä kurssihaussa on Santaholman mielestä se, että järjestelmä mahdollistaa pitkäjänteisen suunnitelmallisuuden. Yhdellä istumalla voi hahmotella vaikka koko vuoden koulutuksensa, koska sivustolta näkee kätevästi kurssitarjonnan.

Testissä Santaholma näppäili sivustolta itselleen kahdeksan kuvitteellista kurssia. Esimies sai hakemukset sähköpostiinsa ja mahdollisuuden hyväksyä tai hylätä ne. Santaholma sai tiedot hyväksytyistä ja hylätyistä kursseista reaaliaikaisesti omaan sähköpostiinsa.

Uusi järjestelmä on Santaholman mielestä selkeästi parempi kuin vanha menetelmä.

– Kurssihakemusten täyttäminen, tulostaminen ja vieminen työnantajalle, joka puolestaan täyttää ne kuulakärkikynällä, on jotenkin vaivalloista. Alkuaikoina vielä lähetin hakemuksen kirjepostissa eteenpäin. Sitten tuli välivaihe, jossa hakemus skannattiin ja lähetettiin sähköpostilla liittoon.

Telmo kysyy kirjautuessa sukunimeä, syntymäaikaa ja jäsennumeroa. Kun haluttu opistokurssi tai alueellinen viikonloppukurssi on löytynyt kalenterista, hakemus täytetään ja lähetetään sähköisesti esimiehelle hyväksyttäväksi. Telmossa pystyy seuraamaan hakemuksen käsittelyä ja etenemistä ja uusi järjestelmä myös tallentaa opintosuoritukset.

Verkkohakemuksen hyväksyminen oli helpompaa ja yksinkertaisempaa.

Vanha pdf-lomakemalli säilyy ilmoittautumismenetelmänä alkuvaiheessa. Murikka-opiston loppuvuoden kursseille voi jo hakea ja ilmoittautua sähköisen järjestelmän kautta.

Tuotantojohtaja Ojala huomasi Telmoa testatessaan, että sähköinen hakemus teetti hänelle vähemmän työtä.

– Pdf-lomakkeen täyttäminen firman tiedoilla käsin kirjaten ja skannaten vie kymmenkertaisesti aikaa. Verkkohakemuksen hyväksyminen tuossa testitilanteessa oli helpompaa ja yksinkertaisempaa.

– Eskolle olinkin jo aiemmin sanonut, että eikö näitä kurssihakemuksia voi muutoin tehdä. Hän sitten kertoi, että kokeilu on tulossa ja ehdotti testiin mukaan lähtemistä.

Ojala huomasi myös, että hakemuksen hyväksyminen on helpompi muistaa, kun se tulee sähköpostiin siihen verrattuna, että hakemus odottaa paperisena pöydällä.

TEKSTI PIA KOIVISTO
KUVA ESKO KESKI-VÄHÄLÄ

Kirjaudu Telmoon TÄSTÄ.

Telmoon pääsee myös Murikan ja liiton kotisivuilta.