Arja Salo: Kulttuuri ja vapaa-aikatoiminta kasvattavat yhteishenkeä

Työväenliikkeen alkuaikoina kulttuuritoiminnalla on ollut suuri merkitys työväestön keskuudessa. On näytelty, laulettu ja lausuttu runoja. Liikunnan ja urheilun avulla on ylläpidetty kehon kuntoa ja näin jaksettu paremmin suoriutua hyvinkin raskaista töistä. Nykyisin ammattiosastojen järjestämä kulttuuritarjonta ja muu vapaa-ajantoiminta tarjoaa normaalioloissa jäsenille irtioton arjesta ja kehittää yhteisöllisyyttä.

Poikkeustilassa Teollisuusliiton jäsenten yhteiset tilaisuudet, kokoukset, koulutukset ja vapaa-ajan tapahtumat ovat tauolla. Nyt kun kaikkein eniten tarvitaan tukea toisilta ihmisiltä, ammattiosastoilla on tuhannen taalan paikka tuoda itsensä näkyväksi. Joko olette aloittaneen Facebook-treffit, livetapaamiset verkossa ja säännölliset yhteydenotot jäseniin?

Olemme ottaneet valtavan digiloikan.

Jos joku olisi viime syyskuussa sanonut, että kaikki koululaiset ovat etäopetuksessa keväällä, tuskin kukaan olisi uskonut.

Loikka on otettu nopeasti ja korkealle, joten kyllä se varmasti onnistuu järjestötyössäkin.

Luottamusmiehet ovat kovan paineen alla, varsinkin niissä taloissa, joissa lomautukset puskevat päälle. Ammattiosaston hallitus pystyy omilla toimillaan varmasti auttamaan, vaikka yhteiset kokoontumiset ovatkin nyt kiellettyjä, puhelinsoittokin on ihan kelpo tapa pitää yhteyttä.

Muistutuksena, että valmistaudumme jo syksyyn ja kaikille jäsenille avoin Murikassa järjestettävä Kulttuuriviikonloppu on lokakuussa. Kesän aikana Hämeen ja Pirkanmaa alueelta kerätään jäsenten tekemiä kädentaidon töitä tulevaa näyttelyä varten. Mikäli sinulla on kotona tauluja, veistoksia, puutöitä tai muuta mitä haluat tuoda näyttelyyn esille, niin voit olla yhteydessä Hämeen tai Pirkanmaan aluetoimistoon.

Tarvitsemme toisiamme aina ja erityisesti nyt kun elämme poikkeusaikaa. Tämäkin aika loppuu joskus ja pääsemme uuteen arkeen, vahvempina, uusin taidoin ja terveinä.

ARJA SALO
Teollisuusliiton järjestötoimitsija

KUVA KITI HAILA